Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami.
Dziś coś na osłodę. Niestety, moje kontuzjowane kolano uniemożliwia mi długie stanie w kuchni, więc muszę robić wszystko na szybko, stąd tak mało zdjęć, wybaczcie! Kruche ciasto jest zdecydowanie moim ulubionym i kiedy jestem zmuszona zrobić coś "na już" sięgam po gotowe kruche babeczki. Wypełnione kremowym nadzieniem i obsypane owocami są idealne na te cieplejsze dni, ale myślę, że zimą miałyby równie duży popyt :)
Składniki:
- opakowanie gotowych kruchych babeczek
- 250g serka mascarpone
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego
- 2 łyżki cukru pudru
- 250ml śmietany kremówki 30%
- ulubione owoce
Przygotowanie:
- Ubijamy na sztywno kremówkę.
- Do serka mascarpone dodajemy oba cukry i miksujemy.
- Łączymy kremówkę z serem (najlepiej przy pomocy szpatułki)
- Nadzienie przekładamy do rękawa cukierniczego czy innego dekoratora.
- Wyciskamy w dowolnej ilości i kształtach na babeczki, a następnie układamy owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz