Składniki:
- opakowanie bobu (około 250g)
- pęczek rzodkiewki
- pół pęczka szczypiorku
- pół małej kapusty pekińskiej
- 2 łyżki majonezu
- łyżka jogurtu naturalnego
- łyżeczka soku z cytryny
- pół paczuszki sosu koperkowo-ziołowego Knorr
Przygotowanie:
- Kapustę, szczypiorek i rzodkiewkę drobno pokroić. Bób ugotować, zalać zimną wodą i obierać z łupinek.
- Przygotować sos z majonezu, jogurtu, soku z cytryny i przyprawy.
- Połączyć wszystkie składniki z wyjątkiem bobu, dodać sos, a na koniec dosypać bób i wymieszać delikatnie, aby się za bardzo nie rozdrobnił.
mmmm.... obłędne to cudo!
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa jak to smakuje ? Nadaje sie na imieninki ?
OdpowiedzUsuńjak najbardziej, nadaje się do mięs każdego rodzaju, więc jak na imieniny to chyba akurat :)
UsuńUwielbiam bób i sałatki więc coś dla mnie. Pysznie i zdrowo
OdpowiedzUsuń