Składniki:
- opakowanie selera naciowego
- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- garść koperku
- puszka kukurydzy
- łyżka majonezu
- pół łyżki jogurtu naturalnego
- odrobina soku z cytryny
- pół łyżki vegety
- pieprz do smaku
- 2 jajka (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- Mięso oczyszczamy i kroimy na malutkie kawałeczki. Wrzucamy je na roztopioną łyżkę masła, posypując połową łyżki vegety i smażymy.
- Jajka gotujemy na twardo.
- Obcinamy łykowate końcówki selera i kroimy go w drobną kostkę
- Łyżkę majonezu mieszamy z połową łyżki jogurtu naturalnego, dodajemy pieprz i sok z cytryny, a następnie drobno posiekany koperek.
- Seler, mięso i kukurydzę wsypujemy do miski, po czym polewamy przygotowanym sosem i mieszamy wszystko do rozprowadzenia go.
- Jajka kroimy drobno, dodajemy do sałatki i delikatnie mieszamy.
Lubię seler naciowy, ale musiałam się do niego przekonać :)
OdpowiedzUsuń