Dziś coś na osłodę. Niestety, moje kontuzjowane kolano uniemożliwia mi długie stanie w kuchni, więc muszę robić wszystko na szybko, stąd tak mało zdjęć, wybaczcie! Kruche ciasto jest zdecydowanie moim ulubionym i kiedy jestem zmuszona zrobić coś "na już" sięgam po gotowe kruche babeczki. Wypełnione kremowym nadzieniem i obsypane owocami są idealne na te cieplejsze dni, ale myślę, że zimą miałyby równie duży popyt :)
Składniki:
opakowanie gotowych kruchych babeczek
250g serka mascarpone
2 łyżeczki cukru wanilinowego
2 łyżki cukru pudru
250ml śmietany kremówki 30%
ulubione owoce
Przygotowanie:
Ubijamy na sztywno kremówkę.
Do serka mascarpone dodajemy oba cukry i miksujemy.
Łączymy kremówkę z serem (najlepiej przy pomocy szpatułki)
Nadzienie przekładamy do rękawa cukierniczego czy innego dekoratora.
Wyciskamy w dowolnej ilości i kształtach na babeczki, a następnie układamy owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz