wtorek, 15 lipca 2014

Kruche babeczki z kremem mascarpone i owocami.

Dziś coś na osłodę. Niestety, moje kontuzjowane kolano uniemożliwia mi długie stanie w kuchni, więc muszę robić wszystko na szybko, stąd tak mało zdjęć, wybaczcie! Kruche ciasto jest zdecydowanie moim ulubionym i kiedy jestem zmuszona zrobić coś "na już" sięgam po gotowe kruche babeczki. Wypełnione kremowym nadzieniem i obsypane owocami są idealne na te cieplejsze dni, ale myślę, że zimą miałyby równie duży popyt :)


Składniki:


  • opakowanie gotowych kruchych babeczek
  • 250g serka mascarpone
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 250ml śmietany kremówki 30%
  • ulubione owoce

Przygotowanie:

  1. Ubijamy na sztywno kremówkę.
  2. Do serka mascarpone dodajemy oba cukry i miksujemy.
  3. Łączymy kremówkę z serem (najlepiej przy pomocy szpatułki)
  4. Nadzienie przekładamy do rękawa cukierniczego czy innego dekoratora.
  5. Wyciskamy w dowolnej ilości i kształtach na babeczki, a następnie układamy owoce.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz